Monday, August 27, 2012

Selamat Hari Kemerdekaan Ke-55!

In less then a week, kita akan celebrate Hari Merdeka yang ke-55. Selamat Ulang Tahun MALAYSIA! Bagi nak menyambut kedatangan hari Merdeka, banyak agensi sekarang tengah giat latih berkawad. Bajet nak participate dan boleh menang. Termasuk juga Pejabat aku.

Pagi ni depa berlatih di Batu Buruk dari jam 8.15am - 9.30am. Hasilnya? Masih lagi berterabur sebab kebanyakannya baru pertama kali join. Takpe, depa dimaafkan. Then depa buat sekali lagi latihan petang tadi di aras U2, Wisma Darul Iman. Kalau dah dasar orang melayu, apa yang diajar pagi tadi terus lesap. Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Dang! Masih berterabur. 

Ke kanannnnnn Lurus!
Tapi takpelah, yang penting semangat kemerdekaan tu ada. Aku tarik diri sebab malas nak berkawad. Lagi pun my wife is in da house on 31st of August. Baik enjoice dengan bini. Haha.

Sekarang mari kita tengok logo kemerdekaan kali ini. Aku tak rasa logo ini awesome langsung. Serius! Tengok jelah. Macam hasil kerja Copy and Paste je. Sangat simple. Takde nilai-nilai kreativiti langsung. Tapi nak buat macam mana. Dah itu yang dipilih. Kita as citizen wajib follow je. 

Like, Duuuhhh?
Sekarang plan nak beli bendera pulak. Konon nak sahut saranan kerajaan. Haruslah aku support. Aku kan rakyat Malaysia? Anda bagaimana?

4 comments:

alien said...

eh Is,
tu logo lama
yg terbaru Rais cakap every week dia tukar logo..
ada kenyataan dia, kalau rajin g r carik
hohoho

iSz said...

ye ke? the hell tukar tiap minggu? haha

wani ezryl * said...

yg diletak ni bukan mcm logo.. mcm poster kemerdekaan je tgk. logo should be simple and tak de byk2 sgt perkataan macam tu. haha. just my 2 cents.

alien said...

hohoho
logo aka poster tu yg jadi isu haritu..masa awal2 puasa. Ramai rakyat, designer xpuas hati.

In the end yg bertanggung jawab kata 'no 1' tu kekal logo rasmi. Dan cuma akan ada tambah baik tiap minggu.